Blogi

Tämän viikkoisen blogimme "tilalla" julkaisemme Pattaya- ja Thaimaaveteraanin, yhteistyökumppanimme Hanslankarin heinäkuisen uutiskirjeen. Mukana totuttuun tapaan painavaa asiaa sekä rentoa hassuttelua. Loistavaa lomaluettavaa itse kullekin! Tutustu Hanslankarin palveluihin tarkemmin osoitteessa: www.hanslankari.com

 

Uutiskirje Thaimaasta!

 Hyvää loppukesää paratiisin auringosta!

Kesä on Pattajan seudulla ollut ihaninta aikaa; ilmat ovat hellineet tasapaksuilla +30 mittarilukemilla, aurinkoa täydeltä laidalta, ja silloin tällöin tervetullut sadekuuro.

Turistit ovat poissa, ja on kiva itsekin hengähtää ja levätä ennen uuden sesongin alkua.

Tässä uutiskirjeessä muutama valikoitu pala kiinteistöistä, taksimafian vaikeuksista, Pattajan kansainvälisen lentokentän kehittämisestä sekä pari mieleenpainuvaa Darwin-palkinnon ehdokkaan tarinaa.

Tässäpä aiheet tällä kertaa pähkinänkuoressa, ja ei kun asiaan:

Suwarnabhumin lentokentän taksimafian tiukemman leivän päivät

Thaimaassa on tuttua se että taksit eivät suostu käyttämään mittareita, ja se on hyvin tavallista mm. Pattajan kelta-vihreillä takseilla, sekä heidän oppi-isillään, eli koko Bangkokin taksiyhteisössä. Erityisen tavallista on ettei lentokentältä matkatessa kuski halua mittaria käyttää, mutta muukin kaikenlainen vehkeily on tälle ammattikunnalle tavallista.

Tämä mittarin käyttämättömyys on lain vastaista mutta rehottanut jo pitkään. Moni matkailija tuntee todella inhottavana sen vänkäämisen mikä alkaa taksikuksin kanssa heti ensimmäisenä kun on maahan saapunut; pitkän rasittavan lennon jälkeen. On uutisoitu tapauksista joissa on taksimies käyttäytynyt hyvinkin uhkaavasti ja jättänyt matkustajan kesken matkan moottoritielle. On jopa väkivaltaan asti päätyneitä tapauksia, kun asiakaskin on päättänyt puolustaa perusoikeuksiaan.
Bangkokissa taksia käyttäneet tietävät miten normaalia on ettei taksi suostu sinua viemään haluaamaasi osoitteeseen mittaria käyttämällä ollenkaan.

Taksiliitto aina välillä kertoo olevansa näistä tapauksista huolestunut, mutta juuri mitään ei ole asiassa oikeasti korjaantunut vuosien varrella. Kun häly nousee, niin hetki leikitään että asiaan puututaan, mutta sitten se ikävä julkisuus haudataan mahdollisimman pian, ja koitetaan saada syy kaadettua sen niskaan joka toi asian julki.

Viime aikoina nämä taksiasiat ovat taas olleet tapetilla, sillä muutama aktiivinen matkustaja on nostanut asiasta haloota. Taksiliitto on ympäripyöreillä ja mitä ihmeellisimmillä selityksillä koittanut omaa kantaansa puolustuu, mm. että asiakkailla on liikaa tavaraa matkassa, tai on liian monta matkustajaa pyrkimässä yhteen autoon. Koko ajan kuitenkin keskustelua harhaanjohtaen siitä, että se asia mikä ei selittelemällä muutu, on että se nyt vaan on yksinkertaisesti LAITONTA olla käyttämättä mittaria.

Taksiliitto uhkasi alkukesästä jopa lakolla, mutta meni nolosti sitten puihin uhkauksensa kanssa, sillä kuljettajat eivät olleet halukkaita lakkoilemaan; varsinkaan kun koko jupakan syy ovat siis itse taksit ja heidän laiton toimintansa. Näin koko maailma alkaa jo olla tietoinen mitä huijareita suuri osa Thaimaan takseista on.

Jos et halua aloittaa lomaasi kinaamisella ja tinkimisellä, kovalla väittelyllä ja tien poskeeen joutumisella, niin Hans Lankarilta saat kyydin selvällä suomen kielellä tilaamalla, ja vastuuhenkilö murheissa vastaa reklamaatioihisi suomeksi. Tosin murheita ei meidän kyydissä tule, sillä hinnoista ei tule kinaa eikä meidän kyydeistä yksikään ole vielä heittänyt asiakasta tien päälle!

Tänä kesänä on taas kalustoa päivitetty, ja sivultamme saat lisätietoja kuljetuspalveluistamme.

Pala ikiomaa paratiisia jokaisen pussin kestävällä budjetilla!

Kohteemme TRTS011: http://www.hanslankari.com/default.asp?Folder=3551&IdProperty=17587

Tontti 90 metriä upeasta puhtaasta paratiisin meren rannasta, etelä Thaimaassa Tha Sala Sra Kaeossa, Nakhon Sri Thammaratin provinssissa. Kaupunkiin noin 20 km josta kulkuyhteydet maailmalle busseilla, junalla ja lentäen. Tämä tontti on täydellä rakennusoikeudella ja sijaitsee turmelemattomassa luonnossa, turvallisella ja rauhallisella alueella. Hinta uskomattoman edullinen; vain noin 46 000 euroa. Onko tässä sinun unelmiesi oma autio ranta? Hans Lankari tarjoaa tähänkin rahoituksen, ja halutessasi rakennuspalvelun unelmiesi bungalowille.
Mikä on SINUN tekosyysi luistella tästäkin mahdollisuudesta toteuttaa unelmasi?

Pattajan lentokenttä nousee maailmanluokkaan

Pattajan läheisyydessä, Sattahipissä, sijaitsee armeijan lentokenttä; U-Tapao, joka jo pitkään on palvellut Thaimaan kotimaanlentoja sekä joitain kansainvälisiä charter-lentoja.

Nyt liikenneministeriö on tehnyt päätöksen joka palvelee upeasti Pattajan seudun kehitystä ja mahdollistaa tulevaisuudessa paljon matkailun alalle: U-Tapaon lentokenttää laajennetaan palvelemaan suuria matkustajamääriä.

Laajennuksen ensimmäinen vaihe nostaa kentän kapasititeetin 3 miljoonaan lentomatkailijaan vuodessa, ja sitä varten parannetaan terminaaleja sekä kiitoteitä. Rakennetaan toimivat passintarkastusfasiliteetit ja muutkin kansainvälisiä matkustajia palvelevat asiat. Unohtamatta pohjoiseen johtavien valtateiden parannusta.

Vuonna 2020 kenttä kykenee käsittelemään 5 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Ja kun 2023 valmistuu uusi Pattajaa sivuava Bangkokin moottoritiejatke, niin se tarkoittaa että koko itäisen rannikon kilpailukyky niin turismin kuin kaupan ja teollisuuden pääpaikkana, on kolme harppausta edellä toista puolta lahdesta.

Kentän nimestä on käyty keskustelua, ja konsensus alkaa muodostua siitä, että yleisen markkinoitavuuden nimissä, kentän nimessä tulee esiintyä sana ”Pattaya”, koska valtaosa kentän matkaajista sinne lomansa suuntaa, vaikkakaan kenttä ei Pattajalla sijaitsekaan.

Tämä todennäköisesti tarkoittaa sitä että jos Mäntsälän kunnanvaltuusto älyää MIA:n (Maentsaelae International Airport) potentiaalin, niin jossain vaiheeessa lähivuosina me saamme nauttia suorista lennoista Mäntsälästä Pattajalle. 

Kaunis uudiskohde itä-Pattajalla

Kohteemme koodilla ”kampanja 2015-a”

Tämä uudiskohteemme on hyvää vauhtia nyt valmistumassa, tulossa julkiseenkin listaukseen, ja osa taloista on jo sisäänmuuttokunnossa. Tarjolla on erittäin vehreällä asuinalueella kivoja paritaloja sekä OK-taloja kahdessa kerroksessa. Sisustuksessa ja varustelussa käytetty pohjoismaalaista silmää miellyttäviä valoisia ja avaria ratkaisuja, sekä laadukasta kodintekniikkaa. Kulkuyhteydet hyvät; keskustaan sekä merelle noin 5 km. Kävelyetäisyydellä peruspalvelut ja rauhallinen hyvin hoidettu seutu.

Hinnat alkaen 3 420 000 bahtia 3 makuuhuoneen paritaloille.

Esittelemme kohdetta mielellämme kiinnostuneille, ja tarjoamme tähänkin kohteeseen rahoituspakettimme, jossa pääset ilman muita vakuita asumaan jo 1 000 000 bahtin sijoituksella.

Darwin-palkinnon ehdokkaita

Täällä Thaimaassa asuessa aina tämän tästä tapaa ihmistarinoihin, joissa tosiaan totuus on tarua ihmeellisempää. Näitä voisi nimetä vaikka ”Darwin-palkinnon ehdokkaiksi”, eli evoluution helmiksi; oikeiksi ihmisrodun lopputuotteiksi! Muutama esimerkki:

Darwin-palkinnon ehdokas 1:

Herra Sarawut Pakawayang, 43-vuotias naimisissa oleva mies, oli rakastunut neiti Ketkanok Somsriin, 18 vuotiaaseen laps... siis neitiin piti sanomani. Noh, eipä aikaakaan kun Herra Sarawutin vaimo sai tietää tästä pelistä, ja siitäpä syntyi sitten vähän parisuhdekonfliktia. Pientä yhteenottoa vaimon ja rakastajattaren välillä, ja kotosalla sitä normaalia tavaroitten paiskomista sekä pienehköä huutelua.

Tilanne oli jo vähän rauhoittunut, kun sitten eräänä päivänä löydettiin rakastajattaren asunnolta 2 ruumista; herra Sarawut ja rakastajattarensa neiti Ketkanok. Poliisin rikospaikkatutkinnasta kävi ilmiselväksi että he olivat tehneet yhdessä itsemurhat, ja viimeisistä kirjeistään maailmalle kävi selväksi että syy oli että he halusivat ettei Sarawutin vaimo saa heidän suhdettaan rikottua.

18 vuotiaalta tyttöseltä vielä jotenkin voi ymmärtää tälläisen kohtalokkaan dramaattisen ajattelutavan, mutta että 43-vuotias mies!
Voisi ajatella että Sarawutin vaimollehan tämä draama päättyi parhaimmalla mahdollisella tavalla; pääsi eroon parisuhdetta vaarantavasta rakastajattaresta, pääsi eroon uskottomasta miehestä, ja sai vielä periä kaiken sen tyhmän äijän omaisuuden.
(Uutinen ei kerro, mutta suotavaa ja toivottavaa olisi ettei Sarawutilta olisi jäänyt jälkikasvua, sillä olisi surullista jos lapset kärsivät näinkin umpityhmästä isästä.)

Darwin-palkinnon ehdokas 2:

Balloon, on lempinimi 23-vuotiaalle erittäin tummaihoiselle, ja huomattavan lihavalle thaimaalaiselle pojalle, joka on vakuuttunut siitä että on syntynyt väärään kroppaan. Eli suomeksi sanottuna on transvestiitti, eikä mikään ihan kaunis sellainen, vaan ihan aito ja oikea 160-kiloinen hirviö. Jurassic Parkin kalustoa.

Hän meikkaa ahkerasti, ja pukeutuu hempeisiin tyttömäisiin, pastellinvärisiin mekkoihin, ja koittaa sulloa koipiinsa 45 numeron korkokenkiä.

Noh, Balloonilla ei sitten tässä elämässä ole oikein käynyt tuo flaksi, ja siihen tietysti jokainen täysipäinen näkee syyn kun katselee tätä saakelin hirviötä.

Balloon ei kuitenkaan ole jättänyt asiaa sikseen, vaan sinnikkäästi koittaa tämän tästä eri keinoilla jallittaa itselleen poikaystävää. Yksi hyvä keino on tietenkin internet ja senssipalastat, joissa voi aluksi olla vähän niin kuin anonyymi, ja ei ihan heti paljastaa sitä hätiköityihin johtopäätöksiin helposti johtavaa ulkokuorta, vaan voi vakuuttaa vastapuolen ensin sillä sisäisellä kauneudellaan...

Tarinan inhottavin yksityiskohta on että tämä Balloon sattuu olemaan vaimoni opiskeluaikainen ystävä, ja vaimoni jollain tapaa tuntee sympatiaa tätä seksuaalista vähemmistöä edustavaa... olentoa, kohtaan. Jopa niin paljon että tässä eräänä päivänä hän oli tarjoutunut auttamaa tätä Balloonia näissä treffiasioissa.

Balloon oli jo aiemmin ilman vaimoni lupaa käyttänyt vaimoni kuvaa senssi-ilmoituksessaan, ja näin saanut sieltä kohtalaisen hyvin yhteydenottoja nuorilta komeilta miehenaluilta. Balloon sitten oli järkeillyt että seuraava luonnollinen, ja väistämätön, askel tässä romanssissa on se ensitapaaminen...

Tässä kohtaa sitten oli Balloonin pakko kertoa tästä kuvan ”lainaamisesta” vaimolleni, ja kun Balloon vielä oikein säälittävän kauniisti pyysi, oli vaimoni suostunut auttamaan tätä Amorin väistelemää tynnyri parkaa, vielä viimeisen askeleen verran.
Tämä luvattu viimeinen askel oli se, että kun menimme kauppakeskukseen ostoksille, tämä Balloon olikin sitten ”sattumalta” siellä, ja vaimoni kertoi kuinka hänen pitää tehdä yksi pieni muutaman minuutin palvelus sille. Itse ihmettelin että mitäs nyt tapahtuu; ja sitten se alkoikin valjeta:

Balloon oli sopinut ostarille treffit pojan kanssa, ja kyttäsi tätä poikaa paksuhkon betopilarin takaa, turvalliselta välimatkalta. Hän pyysi että vaimoni menisi tapaamaan tätä poikaa hänen puolestaan.

Tässä kohtaa sitten valitettavasti jouduin puuttumaan asiaan. En sen takia että mustasukkaisuus vaivaisi minua, vaan sen takia että minulla kävi sääliksi tätä nuorta miestä, enkä itse ikinä tahtoisi joutua saman apinoinnin kohteeksi.

Totuus tuli nuorukaiselle selväksi, ja Balloonin treffit meni niin sanotusti läskiksi. Meidän perheessä hieman viileni suhteet tähän Balloonin sitten tämän ohjaksien ottoni jälkeen, ja olen tästä oikeinkin tyytyväinen.

Toivottelemme asiakkaillemme ja tuttavillemme hyvää alkavaa syksyä. Toivomme että käytte silloin tällöin sivustollamme vilkaisemassa mitä uutta milloinkin ollaan saatu aikaiseksi.

Jos tunnet henkilöitä joitten arvelet olevan kiinnostuneita näistä uutiskirjeistämme, otamme mielellään vastaan uusia yhteystietoja postituslistallemme.

Vastaavasti jos tunnet että nämä kirjeet ovat piikki lihassasi, ja haluat tältä roskapostilta jatkossa säästyä, ilmoita siitä niin poistamme tietosi listalta lopullisesti.

Terveisin

Hans Lankari Co. Ltd.
Kiinteistövälitys, laki- ja yrityspalvelut Thaimaassa.

www.hanslankari.com

Toimisto:

Rungland Village
193/242 - 243, M. 10
Nongprue
Banglamung
20150 Chonburi
Thailand

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tel.: +66 86 99 100 13
Pattaya office: +66 38 713 587
Finland: +358 400 843819
 
Skype: Hans Lankari
Messenger: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

lähde: Hans Lankari Co. Ltd. uutiskirje 28.7.2015